Cat Power
Odeon, søndag 6. juli
Det kunne virke som at de fleste av festivaldeltakerne var gått lei av å sitte med teltene å feste denne søndagen, for det var ikke mange ledige plasser i og rundt Odeon-teltet da Cat Power gikk på scenen. Og det selv om en av årets headlinere spilte på hovedscenen (Slayer). Men det kan også ha vært en av grunnene til at såpass mange møtte opp, for Slayer er ikke akkurat musikk som appellerer til alle.

Igjen falt valget på å få med seg konserten utenfor teltet, i solen, noe som visste seg å ikke være det smarteste valget. For Odeon-scenen klarte ikke å formidle lyden ut til det sittende publikum på en tilfredsstillende måte. Lyden var rett og slett for lav, og det var til tider veldig vanskelig å høre vokalen til Cat Power. Men samtidig fikk man glimtvis med seg at Cat Power hadde mye å gi, selv om ho kanskje ikke helt passer i et telt. Gi henne heller en klubbscene, så opplever man nok Cat Power fra hennes beste side.

bob hund
Orange Scene, søndag 6. juli
Etter flere år i dvale var det endelig duket for gjensyn med de Skånske helter. Senere i år tar de turen til Norge, men Roskilde-festivalen var første stopp. Og selv om det var ganske glissent foran den Orange Scene, så var det et gledelig gjensyn.

At bob hund er et band som er verdt å få med seg live, fikk man tidvis oppleve denne kvelden. Ja, bandet har mange gode låter, samtidig har de en vokalist som gjør alt han kan for å få fart i publikummet. Hvertfall gjorde han det under denne konserten. Kanskje litt i meste laget faktisk, for han var hele tiden både høyt og lavt, sittende på en campingstol – stående på en campingstol, sittende på en høytaler – stående på en høytaler.

Forhåpentligvis vil det norske publikum oppleve et like energisk bob hund når de tar turen til Trondheim og Bodø i august.

PS: Ingen karakterer gitt siden jeg ikke fikk med meg hele konsertene.

(Photo: Lars-Ove Håhjem/Janne Eikrem)