Okay. Her har vi en artist som har gitt ut to fantastiske album i form av Our Endless Numbered Days og fjorårets The Sheperds Dog. Forventningene var åpenbart store, spesielt når dette var den første konserten på bandets Europaturne. Da ett utvilt Iron & Wine entret scenen gikk det fort over i en vanskelig konsert, med ugjenkjennelige og krevende liveversjoner for ørene.

Åtte mann sto på scenen og "jammet" ut indiefolkemusikk med elementer fra Country, Blues og til tider omtrent Jazz(!). Det var et relativt musikalsk godt driv fra starten, men mellom låtene og partiene av låtene med vokal gikk de løs på laaange jamme-partier som kvelte publikum totalt. For eksempel ”White Tooth Man” ble levert med et langt mellomparti, og singelen ”Boy With a Coin” ble fremført som en ugjenkjennelig reagge-inspirert liveversjon. Selv de mest tålmodige begynte å kikke rundt seg og grep rastløst etter røyken.

Ja, det var øyeblikk med briljant musikk. Iron & Wine live anno 2008 hadde med seg ekstremt dyktige og dedikerte musikere på dette livesettet. Men for denne anmelderen utspilte likevel selve konsertaopplevelsen seg som distansert og fjern, for ikke å glemme kjedelig. Folk hadde nok ventet seg en hyggelig folkerock opplevelse fremfor en alternativ Country/Blues minifestival. Buuu!

3/10

Foto: Espen Stranger Seland