Allerede tidlig torsdag ettermiddag begynte det som til slutt skulle vise seg å være en formidabel gjeng Turbojugends å ankomme festivalen. Geografisk sett var det en god blanding jugends som tilsynelatende hadde kjøpt dagspass for å overvære denne noe spesielle konserten. Konseptet var jo egentlig bunnsolid; «Turbonegro performing Apocalypse Dudes».

Kl 22:00 presis begynte den velkjente gitarintroen fra The age of Pamaprius, mens bandets siluetter vistes gjennom et heldekkende hvitt sceneteppe. Teppet falt idet låta kommer igang med åååå ååå ååå-koringa og derfra og inn var det ingenting som kunne stoppe dette forrykende showet.
Låtene kom i korrekt rekkefølge etter skiva og på monsterhiten Get it on var det et usansynlig fett pyro og lys-show som tok låta og ikke minst stemninga enda et hakk opp.
Bandet virka rett og slett i toppform med Euroboy sprellende rundt og en usedvanlig slank Hank Von H.

Apocalypse Dudes er som de fleste veit en suveren plate og når den blir fremført live på denne måten gir den uttrykket «som perler på en snor» ny mening.
Et par gjester fikk de også plass til. Ebbot Lundberg (Soundtrack of our lives) og Nick Olliveri (Ex-Qotsa og Mondo Generator) fikk være med på hver sin låt pluss ekstranr. Tistedeværelsen deres var vel egentlig viktigere (og bedre) enn selve vokalprestasjonene, men hvem bryr seg vel om sånt?

Ser man bort ifra litt lite intensitet mot slutten var konserten rett fram dritfet! Som ekstranr dro de på med David Bowies Suffregate City og Black Flags Nervous Breakdown. Greit nok det, men høydepunktet for kvelden var bandets egne låter, fremført på en mesterlig måte.

9/10


Foto: Bjørnar Håland