Denne helgen feirer utestedet og konsertplassen Blæst i Trondheim åtte år, og feiringen på fredagen ble toppet med det skotske bandet 1990’s. Bandet besøkte Trondheim også i august, under Pstereo-festivalen, men med en kortsluttet bass og masse andre tekniske problem så ble det en konsert som man ønsker å glemme fortest mulig. Heldigvis ble det ikke en gjentakelse av disse problemene i går, og publikum fikk høre skottene fra sin beste side.

Bandet var i utgangspunktet satt opp til å komme på scenen kvart på elleve, men publikum måtte nok vente litt til før de entret den intime scenen. For bandet kom først 35 minutter etter oppsatt tid, og dermed hadde de relativt få publikummerne som hadde møtt opp fått i seg nok øl til å synge og danse til musikken. Til stor glede for de tre på scenen.

I løpet av den knappe timen 1990’s spilte så fikk publikum høre de fleste av låtene fra det kritikerroste debutalbumet Cookies, samt noen nye låter. Selvfølgelig var det de store hitene, som You’re Supposed To Be My Friend, Cult Status, See You At The Lights og You Made Me Like It, som skapte størst stemning, men bandet leverte også en herlig versjon av Weed. De resterende låtene ble også levert bra, og siden skottene hele tiden hadde et smil på lur, så ble det en trivelig fredagskveld.

Det hele ble avsluttet med ekstranummeret Situation, som faktisk er bandets lengste låt til nå. Med den, samt de andre låtene, fikk 1990’s hevnet den tragikomiske opptreden de opplevde i august, bare så synd at det var så få publikummere som opplevde bandet i storform.

8/10

PS: Bandet spiller på Mono i kveld.

Foto: Lars-Ove Håhjem, tatt under Pstereo-festivalen.


1990's på myspace