Danske Choir of Young Believers var blant bandene som fikk æren av å åpne årets bylarm. Bandet som i all hovedsak er skapt av Jannis Noya Makrigiannis, har det siste året tatt Danmark med storm. De er blitt kjent for sine strålende konserter og er i tillegg blitt kåret til årets nykommer i bl.a. Gaffa.dk. I går hadde de muligheten til å vise seg fram for et litt kresent bylarm publikum.

Jannis Noya Makrigiannis har også tidligere spilt på Bylarm, men da med sitt tidligere band Lake Placid i 2006. Men når Lake Placid bestemte seg for å ta en pause, og Jannis fortsatt ville lage musikk, ja da ble Choir Of Young Believers skapt. I høst slapp de sin debutplate This is for the white in your eyes til strålende kritikker i Danmark, en plate spekket med pompøs, vakker og inderlige sanger om livet og kjærligheten. I går hadde Jannis tatt med seg fullt band, noe som inkluderte både cello, trompet og ikke mindre en to slagverk! Lydbildet til COYB ble dermed en vakker miks av gitarbasert pop, høytflygende vokal, piano og de overnevnte instrumentene. Og det låt meget vakkert.

This is for the white in your eyes har flere øyeblikk hvor gåsehuden kommer krypende på deg, men desverre sliter COYB med å nå helt opp til det nivået live. Vokalmessig er ikke Jannis like bra som på plate og han sliter litt med å få fram den fløyelsvokalen som ligger som et teppe over musikken på platen. Dermed treffer CYOB aldri helt blink. Men med avslutningen Claustrophobia treffer de endelig, og den etterlyste gåsehuden melder nesten sin ankomst. Den fremøres nydelig, fram til bandet mikser inn Yamagate som blir mer kaos enn gøy.

Alt i alt en godkjent halvtime av COYB, men de kan nok enda mye bedre. Den litt mystiske og drømmende stemningen som finnes på debuteplaten kom ikke like godt fram fra scenen. Men potensialet finnes utvilsomt, og det blir spennende å følge Jannis & co framover.

7/10


Choir of Young Believers på myspace.