Etter en drøy halvtime i kø uttafor Gamla kom jeg inn i lokale idèt svenske Fatboy gikk på scenen. Ekte Rockabilly av beste sort. De slapp nylig skiva ”In My Bones” til strålende kritikker og et stappfult lokale fikk de allerede høye forventningene til å gå i taket. Et elegant oppkledd seksmannsorkester fikk satt publikum i bevegelse. De kjørte fortinnsvis låter fra siste skiva, noe som fungerte alldeles utmerket.

Rockabilly med en sterk Roy Orbison-vibb strømmet ut til et entusiastisk publikum. For selv om flere av låtene ikke har så høy bpm har de et genuint uttrykk som forhindrer at det blir kjedelig. Et unisont publikum lot bandet få høre hvor godt det ble mottatt. Suveren stemning og swing foran scenen. En brillefin avslutning på en fredag.

Lyden var så og si perfekt. Alle instrumenter kom til sin rett og kontrabassen satte liksom prikken over i-en. Det oste en uslålig positivitet og spilleglede fra bandet som man ikke ser for ofte. Etter endt konsert blei bandet hoiet og klappet tilbake på scenen og dro et par låter til. Siste konsert for kvelden, så det spilte jo ingen rolle hvor lenge de holdt på. En fortreffelig konsert med tilhørende stemning fikk meg nok en gang til å huske hvor fett rockabilly kan være live. Mere mere!

9/10
Fatboy på myspace