Jens Carelius er en glimrende singer/songwriter fra Sandvika uttafor Oslo. Personlig hadde jeg kun Myspace-referanser før konserten og ventet meg en enslig fyr med gitar. Etter å ha hørt låtene på nett var det ihvertfall ingen tvil om at gitarferdighetene ligger godt over gjennomsnittet. Han kom på scenen sammmen med fult band, trompet og tuba(!) Ja jøss, tuba er kult ass! Han informerte publikum om at de begynte rolig for å ta det opp etterhvert og spilte en låt alene på akkustisk gitar. Wow for et gitarspilll! Vi snakker blues/folkrock-stil med personlighet og eget uttrykk.

Ut i andre låta kom hele bandet inn unisont, samtidig med et fett lysskifte, og stemningen var opp mot magisk. Uheldigvis hadde jeg havna rett ved siden av en drita jentegjeng på 18 – som ikke var særlig interessert i hverken Jens eller tuba. Men selv dette greide ikke å ta oppmerksomheten bort fra kvaliteten som strømmet ut fra scenen. For dette var av høy kvalitet, bare sånn at det er sagt. Melankolske stemninger akkopagnert av supre musikere, fet lyd og lys og ikke minst orginale, gjennomtenkte låter. Bra Jens!

En halvtime var akkurat passende mengde også, for hadde konserten vart i 1,5 time hadde det nok blitt litt i meste laget. Men Jens beviste med denne konserten at han beveger seg i det øverste sjiktet innen Singer/Songwriter/folkrock-miljøet her til lands. Sammen med bandet trollbandt han tidvis de fremmøtte med sin særegne vokal og enorme gitarferdigheter.
Bør sjekkes ut av de fleste som liker musikk.

8/10
Jens på Myspace