Det er bra liv i det danske musikkmiljøet om dagen. Særlig i den tyngre delen dukker det opp gode band med en agenda. Pilgrimz er definitivt ett av disse banda. Jeg var så heldig å se de live på Garage for noen måneder siden og med den konserten friskt i minne var forventningene høye til den danske kvartettens energiutblåsning. Hardcore/metal av ypperste sort. Knallhardt, blytungt og rett i trynet.

Lydmessig var dette bortimot perfekt. Selv med kun èn gitar, bass og trommer lager de et vanvittig leven. Og når låtene i tillegg rocker nesa av de fleste sier det seg selv at dette var suverent. Flere folk enn på Garage sist, men langt ifra nok. Her burde det vært stappfullt. De fremmøtte storkoste seg og lot bandet forstå det gjennom massiv roping og klapping mellom låtene. Vokalisten var ved flere anledninger nede på gulvet hos publikum og sang derfra. Et forrykende sceneshow som toppet et glimrende sett. Flinke folk som ivaretar både dynamikk og driv.

Vokalisten hadde vært på fylla dagen før så stemmen var ikke optimal, men han ga alikevel det han hadde. Og det holdt. Sammen med et tight band gjorde han denne konserten til et av bylarms soleklare høydepunkter. Vi får bare håpe at de snart er tilbake og at folk får øya opp for denne beintøffe gjengen fra Dk.

9/10


Pilgrimz-space