Gutta fra nord; Iskald skulle avslutte på John Dee lørdag kveld. Et knippe folk som tydelig liker musikken sin hard hadde kommet inn fra kulda og snøen. Bandet burde jo strengt tatt spilt konserten ute for å rettferdiggjøre navnet, men det hadde sikkert blitt litt mye styr. Bandet ankom scenen i passende outfit og dro igang med sin småthrasha black metal. Bodøværingene slapp for litt siden sitt andre album og settlista bestod hovedsaklig av låter herfra.

Høy bass og spiss gitar ødela noe av opplevelsen. Nå skal det jo ikke være så jævla behagelig å være på Iskald-konsert, men feit lyd er noe som passer til det meste. Bandet greide bare tidvis å engasjere publikumet sitt. På de beste partiene driver det unektelig bra avgårde, mens andre ting koker bort i dårlig lyd og upresis spilling. Nåja, upresis spilling er vel å ta litt hardt i, for stort sett var det tight nok. Men intensiteten fra scenen var ikke gjennomgående bra nok. På plate låter det kanon, men live har de fortsatt mer å gå på.

De thrasha mer groovy partiene hevet konserten betraktelig. Da var det plutselig også mer liv i publikum. Personlig hadde jeg håpet på flere låter fra debut-skiva ”Shades Of Misery”, men det nye albumet skal vel promoteres. Låtene herfra, ihvertfall live, går litt for mye i hverandre og gir konserten et ufortjent ensformig preg. Tidvis var det baller å spore, men sett under ett holder det bare til et ok.

5/10


Iskald på myspace