Verdens søteste artist gjorde lørdag kveld en fantastisk flott konsert på Blæst i Trondheim. Man skal lete lenge etter den godstemningen Marit ga oss. En avlutningskonsert som var en norgesturné verdig, før hun igjen legger Europa for sine føtter; denne gang som oppvarming for Jason Mraz.

Blæst var pakket til bristepunktet før konserten startet, og veggene begynte neste å slå sprekker da enda flere forsøkte å presse seg inn foran scenen da Marit entrer og setter seg bak tangentfjøla til en rabalder av klapp og rop. De begynner med tittelsporet fra The Chase, og publikum har ikke nubbsjans til ikke å trampe med dansefoten og trekke på smilebåndet.

I løpet av konserten serverer Marit ikke noe annet enn gode låter og godstemning på sølvfat; på tangentfjøl, gitar, tolvstrengs og mandolin. Hun tar seg også tid til å fortelle om en svensk journalist som spurte ”Ja, du har gjort en duett med Meat Loaf?” etterfulgt av Don’t Say You Love Me fra hennes tidligere karriere i M2M. Hun deler Blæstpublikummet i to og agerer allsang på låta Is it love. Only a Fool og Under the Surface fra 2006-albumet er også med.

Ekstranummer er en selvfølge, og Marit kommer inn alene og spiller sin eneste låt om lykkelig kjærlighet Fuel, før resten av bandet kommer inn og de gjør en fantastisk Don’t Save Me. Helt til slutt introduserer Marit de andre musikerne, som også gjør en fantastisk konsert og som ikke burde passere unevnt. Alt i alt kan vi si at trønderne gikk hjem med et smil om munnen, og de som ikke var forelsket fra før kan nok skrive under på at konserten tippet de over i kjærlighet.

8/10


Foto: Jørgen Sollien

Marit Larsen (Foto: Jørgen Sollien

Marit Larsen (Foto: Jørgen Sollien)


Marit Larsen på MySpace