Black Debbath og svenske Abramis Brama har spilt sammen før, men det som var annerledes denne kvelden var at konserten skulle være på Rockefeller kontra kjellern på Garage hvor de tidligere har proklamert sin agenda. Et annet element som satt sitt preg på kvelden var at de politiske tungrockerne i Black Debbath har 10-års jubileum og gjorde det klinkende klart at denne konserten var en hyllest til seg selv. Morsomme karer som kan kunsten å underholde publikumet sitt.

Abramis Brama hadde en tydelig support-rolle denne kvelden i motsetning til tidligere hvor begge banda var mere headlinere. Og det var kanskje like greit hvis man skal dømme etter publikum, for det var knapt havfullt under svenskenes konsert. De spilte en del låter fra den kommende plata, men det er rart med det. På konsert vil man alltids høre gamle låter man kan fra før og det var en befriende følelse når de satt igang med ”Säljer din själ” fra Rubicon-plata. Bra lyd og stemningsfull lyssetting hjalp et tight og bra band til å levere varer av god kvalitet. Ikke den helt store responsen fra publikum, men de som i det hele tatt gadd å bry seg om det som skjedde på scenen fikk en tung og fin opplevelse. En dyktig vokalist, tydelig inspiret av Robert Plant, ledet bandet og publikum gjennom en 8-9 låter av solid kvalitet. Det tok aldri av, men det funket.

7/10

Under omriggen ramla det plutselig inn med folk slik at Black Debbath ble møtt av et stappfullt Rockefeller-brøl. Fett! De åpna med ”Traditional food” fra Mongo Norway-skiva. Lyden satt der den skulle, men vokalist Lars Lønning sleit tydelig med stemmen. Han nådde ikke opp og det sprakk mye i starten. Det blei bedre og bedre utover i showet, men helt bra blei det aldri. Heldigvis er gutta både erfarne og dyktige så vokalproblematikken fikk aldri tatt overhånd. En del ”rolige” låter i begynnelsen satte også en liten demper på rockestemninga.
Utover var det mere variert og settlista for kvelden var naturlig nok ikke så forskjellig fra tracklista på deres nye best of-skive. I tillegg til å være dyktige musikere er Black Debbath også humorister som fordelaktig la inn underholdene revy-aktige nummer. Allsang av selvskreven forhåndsutdelt bursdagssang, stol-leken med ny vri og hyppig instrument-skifting av bandmedlemmene ble godt mottatt av et passe drita publikum. Mye pilskasting og generell dårlig konsert-skikk fikk Rockefeller til anta et mer bygdefest-aktig preg.

Et par, etter min mening, soleklare låter uteble og vokalen til lars var som sagt ikke på høyden. Ellers var dette et godt gjennomført show med særdeles høy underholdningsfaktor. Ekstranr bestående av ”Problemer innad i høyre”, ”Martin Schanke” og ”Den femte statsmakt” satte et verdig punktum for kvelden. For selv om Black Debbath tuller og tøyser konstant er det ikke til å komme bort fra at de er særdeles dyktige musikere med teft for feite riff og god stemning.

7/10

Foto: Linn Eirin Paulsenwww.blackdebbath.com
www.abramisbrama.com