Utrolige 25 år har gått siden Backstreet Girls debuterte i 1984, og jubileet ble feiret med å gi ut sitt femtende album, Just When You Thought Things Could´nt Get Worse...Here´s The Backstreet Girls for et par uker siden, med blant annet gode tilbakemeldinger i en av hovedstadens største aviser. Likevel er det som liveband Backstreet Girls har gjort seg mest bemerket, og med det så menes det at det er rock & roll for alle penga hele veien.

Derfor var det gledelig at bandet nok en gang tok turen til Ålesund, for igjen å spille på et fullsatt Vega. Oppvarmingen for kvelden tok Stordalsbandet Marius & the Outliggers seg av, noe som hørtes fornuftig ut da de spilte i stort sett samme leia som kveldens hovedattraksjon, dog uten å overbevise alt for mye. For det ble litt for mye rølpefesttendenser, men likevel virket det som at de fleste av publikum likte det de hørte. Og det er vel det som egentlig er det viktigste?

Etter en del forsinkelser kom endelig Backstreet Girls på scenen noen minutter over halv ett, og stemningen på Vega steg til nye høyder. Publikum var så klar som det var mulig til å få servert en rå dose rock & roll, og det var akkurat det de fikk også. Backstreet Girls startet med Temple Of Lust, og den neste timen var det umulig for øregangene å få et pusterom, ja bortsett fra noen pauser innimellom låtene, men da spurte bare bandet publikum om de var klare for mer, og som svar fikk de selvfølgelig Ja, dog ikke like unisont som man kanskje kunne forvente.

Og det var nettopp der konsertens svakhet kom sterkest frem. For selv om Backstreet Girls leverte en grei og høylytt konsert, så ble man etter hvert mer fascinert over oppførselen til publikum rett foran scenen, og om det kom til å bli slåsskamper eller ikke. Det ble ikke det, selv om det var like før flere ganger. Uansett gjorde dette at Backstreet Girls etter hvert kom i annen rekke, og på de siste 15 minuttene, etter at publikummerne hadde roet seg flere hakk, klarte Backstreet Girls heller ikke å ta tilbake oppmerksomheten helt. Det ble rett og slett litt for ensformig og uengasjerende rock & roll for å bli helt tilfreds denne fredagskvelden.

5/10

Foto: Lars-Ove Håhjem


Backstreet Girls på myspace