Besetningen og Parish ser ut som en gjeng mormoner som er der for å backe opp dødsengelen. Dødsengelen selv er iført en lang svart kjole med skulderstropper og dyp utringing, som hun ynder å slenge frem og tilbake i foxtrot stil, mens hun veskelvis kjefter deg ned, eller fra sine ildrøde lepper presser ut så sarte toner at du forventer at stemmen hennes skal opphøre å eksistere. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Harvey og Parish, uten at liveshowet levner noen tvil om at det er Harvey som er sjefen. Det vil si hun BURDE vært sjefen, men det er noe uforløst over det hele. Som om pandoras eske står og rister, men ingen våger å ta av lokket. Det kan virke som rutinespøkelset har tatt besetningen i sin vold.

Hun står da også for melodi og tekster (lyrikk). For det er til tider lyrikk, ja sågar på grensen til BEATPOESI, et ord jeg sjelden og motvillig tar i min munn.
For min del blir ikke sær+særerer= nødvendigvis bra. Jeg er fortsatt en totalt innhabil og nesegrus fan av både stemmen og scenepersonligheten hennes, for ikke snakke om musikeren PJ Harvey, samt hennes produsent John Parish. Men jeg falt ikke for gårsdagens beatpoesi ispedd sporadiske tøffe riff. Materialet er gjennomgående og av høy kvalitet, men for min del utgjorde særhetsfaktoren og nevnte mangel på forløsning en kombinasjon, som lar meg stå litt skuffet tilbake.

Det at jeg ble skuffet er derimot ikke ensbetydende med at de andre som overvar evenementet følte det samme. Den store massen som fylte Rockefeller til randen, ga øredøvende respons. Så det kan hende at majoriteten kom bedre forberedt på hva de ville bli servert, enn undertegnede.

Jeg konkluderer med at PJ var bedre før. Og mistenker at nå som hun har gjort alt det tøffe, rå, og fandenivoldske ynder hun å utforske andre formater og annet materiale, men at dette til tross for hennes storhet kanskje viser at hun har en vei å gå.

Eller kanskje dette var AKKURAT dette hun, og Parish, ville oppnå?

5/10


Foto Kai Mauseth

PJ Harvey and John Parish @ Rockefeller Oslo May 10 2009


www.myspace.com/pjharvey