New Violators
Kveldens “spesielle gjester” var Trondheimsbandet New Violators. Det så lenge ut til at Rockefeller skulle forbli som en spøkelsesby denne fredag kveld. Det var omtrent like mange mennesker til stede som på en iskrembar i desember. Det første vokalist Per Borten melder fra scenekanten er ”Nå må vi begynne å spille, nå har vi ikke tid til å vente lenger”. New Violators begynte knallsterkt med The Move, en av de beste sangene de har. Fremførelsen var rå, med en episk synthsolo mot slutten. Dessverre var det ingen respons fra publikum. Uten å bry seg merkverdig, fyrte New Violators løs med Fahrenheit og Runaway. De ville virkelig gi de fremmøtte en opplevelse. Igjen var det ingen som ga noe tilbake til bandet som virkelig gjorde sitt beste. Etter at ingen blant publikum reagerte spesielt da New Violators spilte en storslagen versjon av Burma. Dette så ut til å ta lysten vekk fra New Violators, som virket til å gire ned til autopilot. Vokalist Borten gjorde et siste forsøk med å presentere Dance to the Beat of Your Heart som sin favorittlåt, igjen uten noen reaksjon. De to siste låtene så det ut til at New Violators skulle forsvinne inn i røyken på scenen. Det var tydelig at New Violators var opptatt å få respons fra publikum for å prestere stort. De åpnet sterkt, men ble noe flytende mot slutten. Den siste låten Abandoned Cars ble presentert som allsangmateriale, men ble dessverre spilt litt for høyt til at noen klarte å synge meg. Kanskje et festivalpublikum preget av sommeren vil gjøre dem større lykke under Oslo Live i juli.

7/10


Montèe
Det var tydelig at folk hadde kommet for å se Montee og King Midas, for da Montee inntok scenen, var det blitt riktig folksomt på Rockefeller. Som på den kritikerroste platen Isle of Now begynner Montee med Entity. Montèe er nærmest et lite orkester, med sine seks medlemmer, og tydelig preget av at alle må bidra for at det skal fungere. Trommeslageren er den eneste som virker ser ut til å skjønne alvoret, og han fyrte løs som et maskingevær fra første slag. Resten av Montèe ser litt redde ut der de står på scenen. Amazona og Dreams Too Moderen fremføres uten at det legges noe sjel i fremførelsen. Etter hvert som de merker av publikum liker hva de driver med, blir Montèe mer komfortable på scenen. Flere av medlemmene begynner å ta i, og legge til litt ekstra for at dette skal fungere. Under sangen Into the Open har bandet virkelig funnet sin plass. Selvtilliten er på plass, og det hele fungerer ypperlig. Fremføringen av radiohitten Isle Of Now er gjort til en nydelig live-versjon, og publikum koser seg stort. Høydepunktet i konserten er Say It Louder, som avsluttes med allsang hvor hele salen deltar. Montèe tilstår mellom sangene at de skulle ønske de var litt mer etablerte. Slik som utviklingen i konserten var, er det tydelig at Montèe trenger flere gjennomføringer for å finne selvtilliten. Det tok halve konserten før de var på plass, men når de først var der, var det hele utrolig morsomt.

7/10


King Midas
King Midas er et band jeg hadde liten kjennskap til fra før. Etter en låt skjønner jeg at dette var noe jeg burde ha gjort noe med for lenge siden. King Midas lagde fest fra første sekund, uten å egentlig ta i. Publikum er allerede i kjempehumør, og på fremføringen av Saturday Night viser King Midas litt av hva de kan få til. Det ender med utvidet versjon, avsluttet med allsang. King Midas har hele tiden kontrollen, og vokalist Ando Woltmann storkoser seg på scenen. Gitarist Hanzi Fritzner leverer også noen storslåtte gitarsoloer, til ellevill jubel fra publikum. Det hele fortsetter som en eneste stor fest, og ved Honky Tonk Symphony og West End Boys er stemningen elektrisk på rockefeller. King Midas begynte konserten med å holde litt på kruttet, men sparker voldsomt i fra seg når de etter hvert har lyst. For de som allerede kjente til King Midas var dette en eneste stor fest, og en god bekreftelse på at King Midas fremstår som et av de bedre rockebandene fra Oslo. For de som ikke tidligere kjente til King Midas var dette absolutt en overbevisning og en varm velkomst til et spennende bekjentskap.

9/10

PS! King Midas har gitt ut en mixtape, nye og gamle sanger remikset. Tilgjengelig gratis på hjemmesiden deres.

Foto: Aleks Gisvold

Finn Mixtapen til King Midas her
New Violators på MySpace