Etter to dager på Oslo Live, har vi valgt å lage en rapport så langt. Hva fungerte, hva fungerte ikke, skal vi dra dit på fredag og lørdag, eller være fornøyde med å spille en omgang?
Oslo Live i årets utgave, skulle være året headlinerne kom på banen. Det ble utvidet til to scener, og vi ble lovet mindre øl-kø.

Onsdagen åpnet helt OK med Karin Park, men skuffet litt med Nordpolen og Kleerup. N.A.S.A. skulle vise seg å være den konserten som overrasket oss mest, i den grad vi ikke hadde hørt så mye før. Does it Offend You, Yeah!? Skulle få lov til å vise frem sin destruktivite spilleglede og talent, mens Klaxons skulle få presentere nye låter. 2 Many DJs var pekt ut som favorittene, og mange gledet seg til å se dem etter de avlyste de to forrige turene sine til Norge.

Vi ble lovet bedre logistikk under årets Oslo Live. For å lese rene fakta så er Oslo Live den festivalen med flest toalett per publikum, så det var intet problem. Rene var de også. Øl-køen var bedre enn mange andre steder, men på torsdagen ble den lang, da det ble fylt opp med øltørste mennesker. Køen ble dog aldri så lang at vi ble irritert. Det serveres Heineken, noe mange satte pris på. Med to scener satt opp, kunne det serveres mange flere band, noe vi var veldig glade for. Men når det foregår lydprøver på den ene scenen samtidig som det spilles konsert på den andre, blir vi litt sinte.

Kvaliteten over konsertene som leveres er ypperlig, bare les våre anmeldelser av N.A.S.A., Klaxons og 2 Many DJs. Stort sett var lydteknikerne veldig flinke, og det hele var en storartet opplevelse fra ende til annen. Sånn som scenene er satt opp, ser du bra selv om du står litt lengre bak eller sitter ved et bord. Et par folk hadde også funnet veien opp på festningsmuren, men ble jaget vekk av Kongens Garde, da de måtte stenge området kl 2100. Med det faktum at Oslo Live er den billigste festivalen, er det mange som velger å kjøpe i døren. Det viste seg å være dumt. Da DeLillos entret scenen, ble portene stengt, da det ikke var kapasitet til flere personer på området. Mange ble sendt hjem i døren, og angret nok på at de ikke kjøpte billett på forhånd. Vårt tips til de som vurderer å ta turen: kjøp billett på forhånd, da kommer du uansett inn, hvis du ikke er fornøyd etterpå, kastet du bort lommerusk uansett.

Klaxons omtalte tidligere i uken at det var mange vakre mennesker i Oslo. På Oslo Live kunne vi helt klart se preget av glade og vakre mennesker som koste seg i solen. For de som ikke kun var interessert i musikk, var det et godt marked for å treffe på nye mennesker, og prøve seg på litt flørting.

Oslo Live anno 2009 kommer kanskje til å bli husket som det året det var (altfor) varmt, de voksne ble fusjonert med hipsterne og flere hundre måtte ta til takke med festningsmuren på Akershus som tilskuerplass. Når rapportene fra helsepersonellet på området er at de ikke har vært en eneste skade, kun gnagsår og litt hodepine, tyder det på at stemningen er god under Oslo Live. Pro Sec melder også at de har hatt en meget enkel oppgave å løse, og har ikke hatt noe bråk å melde.

Den offisielle beskjeden fra festivalledelsen er at det er blitt en gigasuksess. Daglig leder, Gaute Haaversen-Westhassel, uttaler at han nå kan smile fra øre til øre. I dag er det så fult som det bør være. Vi skulle gjerne sluppet inn flere, men det har vi ikke kapasitet til. Han gir folk tipset om å kjøpe billett på forhånd, for ikke å måtte bli stående utenfor. ”Vi tror det vil bli utsolgt fredag og lørdag, jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal selge ut” forteller Gaute til oss. Det er tydelig at slitet har gitt utbetaling, og mye tyder på at det skal bli Oslo Live i 2010 også. I første omgang skal fredag og lørdag avvikles på Kontraskjæret. Med artister som El Caco, Silver, Opeth, Santigold, Paperboys og Diplo forventer vi enda mer fest på Oslo Live.


Finn spilleplan og bestill billetter her