Den unge svenske duoen First Aid Kit består av søstrene Klara og Johanna Söderberg. Diskografien begrenser seg til én EP på Rabid Records fra 2008. EPen ble re-lansering på Wachita Records i februar i år med ett bonusspor – den mye omtalte og udiskuterbart årsaken til store deler av oppmerksomheten rundt duoen, Tiger Mountain Peasant Song av Fleet Foxes, samt en DVD med tre liveinnspillinger.

På scenen i den lille søte Andromeda på Arvikafestivalen leverer så de til de grader en fantastisk liveopptreden som understreker enda en gang hvorfor disse svenske jentene fortjener all oppmerksomhet og alle lovord de får kastet i sin retning. Mens de instrumentalt sett er nedstrippet så langt det er mulig, fungerer også stemmene som selvstendige instrumenter, og allikevel harmonerer alt som om det var ett.

Låtmaterialet begrenser seg til EPen og et par coverlåter, men det holder i massevis til en time i musikalsk overvelde. Da Tiger Mountain Peasant Song peaket reiste hver eneste hår i Andromeda seg, det kan jeg nesten garantere. I tillegg til Fleet Foxes coveren gir de en oppdatert versjon av Buffy Saint-Maries protestperle Universal Soldier. Man kan for så vidt spørre seg om det strengt tatt er nødvendig med et slikt statement, men det er nå en nydelig sang. Ellers er Jagadamba, You Might et fantastisk stykke musikk både live og på plate.

8/10Alle foto av Jørgen Sollien