Den skjeggete harmonikerkvintetten fra Seattle hadde et fantastisk fjorår med utgivelse av deres andre EP og deres selvtitulerte fullengder. Fleet Foxes ble blant annet kåret til fjorårets beste internasjonale album av redaksjonen her i Musikknyheter.no.

På Arvikafestivalen gjør de en overbevisende konsert, og det er overhodet ingen tvil om at dette er dyktige musikere - ståpelsen blir sliten i løpet av timen de spiller. Det blir imidlertid kanskje noe kjedelig med all oohingen i lengden, selv om det er aldri så vakkert. De kjører igjennom alle låtene man forventer å høre og avslutter med deres siste singel, Mykonos, som er et fabelaktig stykke musikk.

Det skal også nevnes at de har fått med seg den svenske duen First Aid Kits cover av Tiger Mountain Peasant Song, og vokalist Robin Pecknold nevner at de liker jentene og deres versjon av låta. Mot slutten av konserten holder han en lang takketale, hvis ord jeg har vanskelig å få med meg på grunn av grumsete lyd, men han var i hvert fall takknemlig.

Som sagt litt kjedelig, men de er ingen tvil om at Fleet Foxes er umåtelig gode på den musikken de lager, og mer kan man vel ikke forvente.

6/10Alle foto av Jørgen Sollien