Manatee Racket har det siste året varmet opp for The Wombats to ganger, og spilt titalls konserter over det ganske land, men platekontrakt har de ikke fått. Fredag kveld ble de invitert til å spille på Kastellnatt 0100, for et stappfult lokale hvor undertegnede ble nektet inngang fordi det allerede var altfor fult. Det ble nok litt tidlig for mange da værgudene hadde løsnet sin vrede over Slottsfjellet lørdag formiddag. Manatee Racket virket uansett glade for oppmøte, og vokalist Anders Fjellberg strålte av spilleglede. Energinivået på scenen var meget høyt, og programmerer/trommeslageren spilte med håndledd i gips. Manatee Racket sin musikk er enkel å fange, og det strømmet jevnlig til under hele konserten.

Gitarrocken Manatee Racket leverer, er av ypperste klasse, og på lik linje med mye av det veletablerte artister leverer nå om dagen. Sangene som kun er tilgjengelig på MySpace lyder ennå bedre live, noe som gjør det enda mer interessant å se dette bandet live. Mot midten av konserten presenterer vokalist Fjellberg de neste sangene som ”ballader”. De neste 10 minuttene viser hvor innovative disse unge rockerne er, for vi får levert flere power-ballader med nyskapende ideer. Låten Albatross med sine lekne gitarriff og enkle refreng er en klar vinner live. Høydepunktet under konserten er Sarah Went to Cinema. Fremføring live viser hva dette bandet har lyst til. De er så selvsikre, men samtidig så lekne, spøkefulle og energiske. Hvordan de bryter ned enkelte låter til total stillhet, for så fyre det opp igjen, viser at de tør å prøve, og ikke bare kjører rett frem. Mot slutten får vi Little Nomad en ny sang som ikke enda er spilt inn, men som gjerne kan få en utgivelse. Av alle band som ikke har fått en signert platekontrakt, er dette klart topp tre i Sør-Norge. De menneskene som hadde tatt turen for å se Manatee Racket fikk en opplevelse de gjerne kan få i reprise, alle andre burde gripe muligheten til å se dem, kun for å oppleve et friskt pust fra unge rockere i angrepsposisjon.

8/10

Hva bandets fremtid gjelder, kan Fjellberg fortelle at Manatee Racket synes at Sandefjord sitt musikkmiljø er litt for lite for et band som ønsker å slå igjennom nasjonalt, og de skal derfor flytte på seg til høsten. ”Det [Sandefjord] har vært et godt sted å begynne, men vi ønsker å satse fult på det vi gjør, og har derfor bestemt å flytte til Oslo” sier Fjellberg i intervju med Musikknyheter. Planene for utgivelsen er å spille inn en EP i løpet av høsten. Neste gang du har muligheten til å se Manatee Racket live er 6. August på Internasjonalen i anledning Øya kick-off. På spørsmål om indiesjangerens fremtid svarer Fjellberg: ”Ekspertene har sagt i årevis at indiesjangeren er dødt. Selv mener jeg at noe av grensene mellom indie og pop er fjernet, ingen av sjangerne er døde. Gitardrevet pop/rock, som vi spiller, er i aller høyeste grad i vinden om dagen, og dermed ikke død.”

Foto: Camilla Mathilde Ingvaldsen


Hør Manatee Racket på Myspace