Hardcore-rockerne i The Bronx var booka inn for å gjøre sin første konsert i Norge ever. Før Øya nå har jeg hørt fler og fler som har snakkea om at "Bronx blir så jævla fett" osv, så jeg rusla bort noen minutter før de skulle gå på for å sikre meg en bra plass. Dette skulle vise seg å være totalt bortkasta for det var god plass under hele konserten. Bandet entret scenen til noe spansk musikk (El Bronx?) og et engasjert publikum. De som hadde møtt opp var ihvertfall gira på å vise bandet at vi gleda oss.

Bronx kjører igang med et par låter fra første skiva. Gitarlyden er spinkel, men det funker. Over til "Shitty Future" fra andre skiva og publikum digger rått. Vokalist Matt Caughtran hopper ut i publikum og baner seg vei bakover mens han fortsetter å synge. Morsomt at han brukte mic med kabel. Lang kabel! Dette setter uansett publikum i ekstase og alle vil ta på'n og være med å synge osv. Vel oppe på scenen igjen forteller han om hvor digg han syns det er å spille utekonserter med utsikt og greier. Alle nikker enig, men selvsagt, idèt de begynner på neste låt åpner himmelen seg og det bøtter ned. Et realt monsunregn kommer over øya uten at det legger nevneverdig demper på de dedikerte fansa. (Nå kunne jeg selvsagt utbrodert om at "regnet gjorde konsertopplevelsen enda mer magisk osv osv, men det var ikke helt slik.)

Vokalist Matt syns at det er for jævlig at de skal stå tørre oppå scenen så de siste tre låtene henger han rundt i publikum, crowd-surfer og synger for harde livet. Jævlig fett! De drar på med gromlåter som "Knifeman", "Six Days A Week" og avslutter med den vanvittig feite "History's Stranglers" fra andre skiva.

De brukte noen låter på å komme ordentlig i gang, men når de første gjorde det var det ingen tvil om at The Bronx, de kan kunsten å mekke drivende feit rock!

8/10

foto: Jan Erik Svendsen

The Bronx-space

bilder fra konserten