Det er ikke noe som er bedre enn å oppdage nye band som leverer kvalitetssikker og stilren popmusikk fra øverste hylle, som om de kom fra Sverige. Og nettopp Oslobandet Firefly Effect har funnet denne formelen.

Du tar ett stykk fett synthriff i fengende indiestil, som du åpner sangene med og lar en jente spille, før gutta trer inn med gitar, bass, trommer og vokal i kraftfull powerpop-stil. Deretter finner du noe fett å si som refreng, og som du sier om og om igjen til det er oppbrukt. Bridgen kommer og består av å fuzze litt med gitaren og lage morsomme romvesenlyder med en effektstang til gitaren, før refrenget igjen trer inn og fortsetter til sangen har vart i ca. tre minutter.

Og nettopp dette er Firefly Effect usedvanlige flinke til, samtidig som de får det til å høres utrolig enkelt og nyskapende ut, gang på gang. Ironisk nok har de også gitt ut debutalbumet sitt ”Everything Is Beautiful And You Are The Reason” på Perfect Pop Records, som forøvrig er en sjeldent god tvers igjennom sommerplate, anført av den nesten irriterende fengende ”Never Be Your Side”, som børster støv av gamle Beach Boys- og The Mamas & The Papas-plater, og har et allsangrefreng av internasjonal klasse.

Etterhvert ble det også riktig så folkelig inne i Camp Indie-teltet, og om det i det hele tatt har noe å si, bassisten ligner på Seth Rogen. Du vet, han fra Knocked Up og Superbad. Lydmessig må teltet ta mye av skylden for litt ugunstig lyd, også var de litt irriterende de som sto på første rad som kjente bandet.

7/10