Jay Reatard er ikke bare et band det er artig å høre på. Et nærmest like stort pluss er det visuelle, tre ustelte gutter med krøllete hår som muligens har fått i seg litt for mye av den legendariske Øyakaffen. Jay Reatard og hans rufseband spratt rundt på Vikascenen, marinert i ekte spilleglede, og musiserte slik bare ekte garasjepunkrockere kan.

Memphis-artisen med band er plateaktuell med sitt nye album Watch Me Fall. Det gjør en lang merittliste bare enda lenger, ettersom Jay Reatard har vært borti så mange prosjekter at han knapt husker dem selv, men der The Reatards og Lost Souls klart peker seg ut som de største.
Og det vises på mannen at han er erfaren, ettersom han nærmest har perfeskjonert en fin punkrockkonsert. Forestillingen topper seg imidlertid da han inviterer den lokale Reatard-fanen Ian Andersen på scenen for litt gitargnikking.

Jay Reatard gir en kul forestilling, men den appellerer ikke til alle. Det sier kanskje sitt at store deler av publikummerne valgte å stille seg lengst mulig bak, eller rett og slett legge seg ned på gresset og sole seg. Er man derimot fullt innstilt på å være med på notene, er det bare å applaudere for Jay og gjengen.

7/10

Foto: Bjørnar Håland