Det har vel aldri vært noen god ide å la publkum stå i slak motbakke for å se på konsert, i hvert fall ikke hvis bandet er et av årets mest hypede og har levert et av årets beste album, som også konferansieren påpekte innledningsvis. Dog skal Øya-ledelsen ha skryt for å ha booket dette bandet allerede før jul, lenge før de ble hippe her til lands.

Grizzly Bear hadde fortjent en bedre scene og et bedre tidspunkt å spille på, da tror jeg det kunne blitt en magisk konsertopplevelse. For når halvparten av publikummet går halvveis ut i konserten for å sikre seg god plass på Arctic Monkeys-konserten, blir det en del uro som ødelegger mye av stemningen, i tillegg til at jeg ikke så all verdens av bandet grunnet den slake motbakken publikum sto i.

Men den trange plassen skapte da til gjengjeld en intim stemning rundt bandet, som med deres alternative og eksperimenterende musikk, tunge beats, Beach Boys-koringer og akustiske instrumenter nøt godt av. Et unikt og harmonisk uttrykk det omtrent ikke finnes maken til, og en konsert som helt klart lever opp til slik Grizzly Bear er på plate, og deres seneste ”Veckatimest”. Og siden Beach House-vokalist Victoria Legrand allerede var i byen, passet det bra å få henne opp på scenen underveis i konserten, og løftet med sine deilige koringer og vakre åsyn opplevelsen enda et hakk opp.

Alt i alt en behagelig og flott konsert, som fort kunne blitt uforglemmelig om omstendighetene hadde vært annerledes. Det kan ikke Grizzly Bear ta skylden for.

7/10