Endelig var det tid for nyåpning av Bergens storstue Kvarteret, etter nærmere tre års oppussing av bygget. I løpet av åpningsuken stiller Kvarteret med et sterkt program med blant andre Datarock, DiskJokke og Casiokids på plakaten. Denne lørdagskvelden var det sen konsertstart og Bodø/Oslo-bandet Youth Pictures of Florence Henderson som kunne friste i Speilsalen oppe i andre etasje i bygget. Aktive Studenters Forening stor for arrangeringen.

Etter en del venting kunne et av bandet medlemmer konstantere at konserten ville bli ytterligere utsatt da en av bandets fire gitarister ikke greide å komme seg inn i bygget på grunn av de store køene utenfor. Varmen stiger betraktelig i den vesle salen og folk begynner å bli lei av å vente. Youth Pictures of Florence Henderson kommer etter hvert i gang med sin drømmende pop.

Responsen fra fremre del av salen er god fra starten av da Youth Pictures of Florence Henderson leverer et par låter fra deres debutplate fra 2005, Unnoticable in a tiny town, invisible in the city. Det låter lett svevende mens de opptil fire gitarene drar på godt backet opp av en rytmeseksjon som er meget samspillte.

picture

Den timelange seansen ser ut til å bli for mye for enkelte trøtte sjeler bakover i lokalet og rekkene tynnes deretter rimelig kjapt. Det låter veldig bra fra Youth Pictures of Florence Henderson men dessverre føler man at det skjer litt lite i låtene deres og etterhvert blir det rett og slett litt småkjedelig. Det er uansett et utrolig syn å se de syv musikerne stablet sammen på "scenen" i Speilsalen. Celloen ligger også langt fremme i lydbildet og supplerer de fire gitarene vakkert.

De som sto igjen til siste slutt virket fornøyde og Youth Pictures of Florence Henderson skal absolutt ha for at de låter mektige fra scenen med de fire gitarene som ofte glimter til med friske detaljer. Gruppens neste plate skal være ute i løpet av 2010 så da er det bare å satse på at noen av de litt for lange delene blir tonet ned på albumet.
Foto: Håvard Holmefjord


Youth Pictures of Florence Henderson på MySpace