The Pink Robots åpnet offisielt By:Larm i By:Larm teltet til et lite publikum som så ut til å bestå nesten kun av presse og bransje folk. Det var så vidt et menneske (minus fotografer i fleng) som gadd og gå fram forbi miksebordet, noe som var et dårlig tegn med en gang.

Det er under en måned siden de ble kåret til Årets Urørt med låten Curly, og dessverre lukter det one hit wonder lang vei av dette bandet. De spilt et set på 7 låter som varte til sammen knappe tjue minutter og med nevnte vinnerlåt spilt som andre låt, gikk det fort nedover. Må innrømme at Curly er veldig fengende, men resten av låtene framstår svært svake i forhold.

Problemet var tidvis lydtrøbbel og et særdeles uengasjert publikum, men det unnskylder ikke det faktum er at låtmaterialet deres er for svakt og uoriginalt. De låter som en blanding av Superfamily og Donkeyboy, og bringer svært lite særpreg inn i den miksen.

Andre vokalist og keybord spiller Line Dybedal Vederhus er forferdelig søt, men stemmen hennes blir for svak og alle verdens effekter kan ikke endre på det faktum. Hun sang dessverre også tidvis svært falskt på låten Line som er den eneste låten hun synger alene uten hjelp fra vokalist John Erik Åhjem.

Det er mulig nervene kicket inn og de rett og slett var nervøse, men de framstod som det typiske selvsikre bandet som tror de blir og slå igjennom når som helst. Jeg mistenker likevel at de blir å finne på mange av årets festivaler og får litt spilletid på P3, men jeg er ikke i nærheten av å være overbevist. Svak åpning på årets By:Larm.The Pink Robots på myspace