Med band som Navigators og Munn Til Munn Metoden kan man virkelig si det blomstrer i plankebyen Fredrikstad om dagen. Men da bandet, som heretter går under navnet MTMM, gjorde kveldens første konsert på ungdomsklubben Juvenile på Tilt var det ikke mange som hadde møtt opp for å se kanskje Norges neste store elektronikaband. Og det var litt synd, for det MTMM leverte fra scenen denne tidlige torsdagskvelden var ikke bare et mesterverk musikkmessig, men jeg koste meg også konsertmessig av å se på disse energiske unge guttene kose seg med hver sin datamaskin fra scenen.

Etter å ha blitt kjent for å ha remixet for flere kredible indieband det siste året, som Hiawata!, Harrys Gym og Safariari, beviste MTMM at de også er dyktige låtskrivere på egenhånd, som på mange måter kan sammenlignes med Justice, Ratatat, Boys Noize og MSTRKRFT. For med sin rå noisete elektronika, inviterte MTMM så absolutt til dans, der de sto og headbanget og nerdedanset mens de hamret løs på datamaskinene og mikserne sine. Morsomt er det også når de tar opp en Nintendo DS som de har programmert til å gjøre forskjellig lyder, i tillegg til å dra frem en gitar og et keyboard av og til som de leker seg med.

Og på den måten skiller de seg ut fra andre elektronika-artister, uten at det er så alt for mange, men gjør det til en folkelig visuell konsertform som det skal bli morsomt å følge framover. Hadde vi opplevd en Hiawata!-cover på slutten så hadde det blitt en fantastisk opplevelse, men deres egen låt Noise Bot som de avslutter med er ikke så verst den heller.

Anbefaler alle å ta turen opp på Blå i kveld 01:30 for en deilig absurd musikkopplevelse, hvor både tidspunkt og spillested passer bedre til bandets stil.Munn Til Munn Metoden på Myspace