Mhoo er historien om et skoleprosjekt som ble allemannseie over natta. 17-åringer som blandet humor med country og latino-rytmer, og som gikk rett hjem hos landets musikkelskere og kritikere. Nå er de også elsket av det norske folk etter deres fantastiske opptreden i samfunnsalen.

Og det kan ikke være enkelt, være årets by:larm-hype og skulle levere en konsert i toppsiktet, og attpåtil klare det. Mhoo beviser hva slags talentfulle ungdommer de er. De er på langt fra ferdigutviklet, eksperter på instrumentene sine eller fantastiske låtskrivere ennå, men det er sjeldent man opplever en slik sjarmbombe som Mhoo fremstår på scenen. Det var akkurat som de bare trengte å ta i et instrument før spontanjubelen spredde seg blant de flere hundre fremmøtte som var og hørte på. Og da tenker jeg selvfølgelig på den fantastisk klokkerene trompetspillingen og den lekne kazoospillingen som fikk publikum til å juble av full hals. Og det er ikke ofte man opplever, en så stor enighet i salen om hvor bra et band nesten ingen har sett live før er.

Mhoo fremstår som et band som passer perfekt til by:larms ideologi om band som man bør holde et øye med i framtiden. Et band som fortsatt har mye igjen på det rett profesjonelle med overganger, struktur og væremåte, men som by:larm har stor tro på for framtiden på grunn av sitt enorme talent og potensiale. Og da er det foreløpig bare sjarmerende å høre om hvilken klassekamerat de har dedikert låten til, når de skrev den og hvorfor de skrev den. Og den ektefølte stemningen treffer også publikum midt i hjertet. Måtte Mhoo bruke all den tiden de trenger på å finpusse uttrykket sitt, spille en rekke med festivalkonserter i sommer, og få de beste i landet til å hjelpe de på veien. Da kan dette nå så langt som helst.Mhoo på Myspace