Det er på tide å merke seg navnet. Han har jobbet med Chris Lee, Vinni fra Paperboys, Onkl P og varmet opp for Madcon og Bun-B. LidoLido er virkelig noe å se opp for i 2010. 17 år gamle Peder fra Haugesund skriver, mikser, produserer og leverer hiphop så overbevisende og sjarmerende at hele Samfunnshallen våknet etter en rolig halvtime med Thom Hell. Med seg hadde han fullt band i tillegg til DJ, noe som passet perfekt til LidoLidos scenesjarm og lydbilde. Det er deilig å høre norsk hiphop – på engelsk.

LidoLido hadde alt å vinne på å overbevise på førstelåta, og det var han også fullt klar over. Han åpner med den eksplosive låta Too Fly som virkelig er en hit. Fra første stund er den litt over halvfulle samfunnshallen engasjert og sjarmert. Han forsetter med Numbers, rapper om alle dørvaktene som nekter å slippe han inn på låta Kidz og pulserer videre med No one’s gonna take me alive (sampling av Muse’ Knights of Cydonia). På sistelåta Miracle har han fått med seg Chris Lee, som var med å skrive låta. De seks låtene var kjapt unnagjort – og jeg skulle gjerne ønske det var et par til.

LidoLido klarer å formidle en selvsikkerhet og energi som virkelig er imponerende. Det er deilig å se en nykommer i norsk hiphop lyser musikalitet, spilleglede og sans for smarte hitlåter. Skal man si noe negativt, kan det være at låtene er ”unge” – i den forstand at de er skrevet etter en oppskrift mot et ungt publikum. Om dette egentlig er negativt, er jeg heller usikker på. Gutten er selv bare 17 år, og med den musikaliteten kommer nok låtene til å vokse i takt med LidoLido.
LidoLido på Myspace