Like ved Lille Lungegårdsvann i Bergen ligger lille Landmark. Køen utenfor lokalet vitnet om at mange unge studenter hadde tatt turen for å se den kritikerroste Brooklyn-trioen The Antlers denne kvelden. Forhåpningene om å skaffe seg billetter i døren ble dessverre knust for mange; innenfor var lokalet begynt å fylle seg opp allerede en god halvtime før konsertstart.
picture
Stemningen virket oppstemt og spent, og de gjenkjennelige luktene av pils, parfyme og perspirasjon var umiskjennelig til stede, som seg hør og bør på enhver konsert med respekt for seg selv. Med en kapasitet på bare i overkant av hundre mennesker var det duket for en intimkonsert av de sjeldne.

The Antlers ga ut konseptalbumet Hospice i fjor, og høstet da velfortjent ros fra kritikere. Undertegnede anmeldte selv plata for Musikknyheter til sterke 9 av 10 karakterpoeng. Etter en titt på kveldens setliste ble antagelsene om at vi villle få ta del i hele konseptet til låtskriver og frontmann Peter Silberman svært så gledelig bekreftet.

Bandet entret scenen fasjonabelt sent, anført av trommis Michael Lerner, tett fulgt av vokalist Peter og keyboardist Darby Cicci. Før konserten ble det stilt spørsmål til hvorvidt The Antlers virkelig kunne klare å gjenskape magien og det rike lydbildet fra Hospice, og det uten noen på bassgitar. Allerede i åpningslåten, den uendelig vakre Kettering, ble det spørsmålet besvart. Et omfattende effektpanel og hendige basspedaler kombinert med en vokalist i toppform gjorde at The Antlers hadde publikum i sin hule hånd fra første klunk på gitaren.

Et av konsertens mange høydepunkter var Sylvia, der Peter tok sånn i at han klarte å velte en av gitarene sine i all engasjementet. Bandet hadde en tilstedeværelse gjennom hele konserten som fanget publikum og til tider nesten overgikk stemningen bandet klarte å bringe frem på plate. Den intime settingen ved konserten ble fremhevet av vokalistens gutteaktige sjarm og glimt i øyet, da han blant annet forklarte at de til en forandring faktisk hadde hatt litt tid til å se seg rundt, og at de likte Bergen godt. Ros fra publikum underveis virket nesten å gjøre de jordnære newyorkerne litt ille til mote, men de smilte, rødmet og svarte "you're so sweet".

picture

Den siste delen av konserten var en maktdemonstrasjon. Etter at singelspor som Bear var unnagjort, bestod den siste delen av konserten – i likhet med Hospice – av de mer omfattende låtene med større instrumentelle partier. Med en eksepsjonell lydgjengivelse og et lydbilde rikere og mer dypttrengende enn hva mange kanskje hadde forventet, klarte The Antlers å skape aldri så lite magi på lille Landmark.

En drøy time var gått da bandet takket for seg. De ble klappet tilbake på scenen der de avsluttet konserten med Epilogue. Etter konserten kom de alle sammen ut igjen og signerte plater og pratet med publikum. Peter Silberman sa blant annet at de gleder seg til å spille på årets Hovefestival og at de er i gang med nytt album.

Publikum gikk utvilsomt fornøyde hjem etter konserten, og etter en så vellykket konsert hadde nok bandet en fin togtur over fjellet også.

The Antlers spiller på Blå i Oslo i kveld.


Brooklyn-bandet spilte:

Kettering
Sylvia
Bear
Thirteen
Atrophy
Two
Shiva
Wake
Epilogue


Foto: Tommy Espeland/Musikknyheter.no