Etter en kjapp løpetur innom Ole Bull Scene for å sjekke ut hva min gamle helt Charlie Watts drev med var det tid for kveldens virkelige høydepunkt. Ulver skulle endelig spille sin første konsert i Bergen og selvom jeg var heldig nok til å få med meg konserten deres på fjorårets Øya var jeg ikke i tvil om at en Ulver-konsert ville funke mye bedre innendørs på Logen.

Ulver ble dannet i 1992 og begynte som et black metal-band. Med tiden har de eksperimentert utrolig mye og vært et rent studioprosjekt som har gitt ekstremt få konserter.

Mørket senker seg i den velfylte salen og den gigantiske skjermen bak bandet fylles av en soloppgang mens vokalist Kristoffer Rygg maner frem tekster med tung electronica som bakteppe. Som konsertband fremstår Ulver som meget dyktige. Det er instrumenter og samplinger i nydelig samspill og Kristoffer Rygg synger med en utrolig innlevelse.

picture


Det visuelle er også upåklagelig med vakker scenebelysning og en gigantisk skjerm som viser alt fra Hitler til pin up-modeller. Det er mye blod og gørr på skjermen også, noe som virkelig passer perfekt til Ulvers musikk som veksler mellom de rolige lange partiene til de mer hardtslående der trommisen virkelig får vist seg frem.

Etter en drøy time var det over men publikum virket mer enn fornøyde. En konsert som virkelig viser hvordan samspill mellom musikk og det visuelle uttrykket på scenen kan være.