Å få se Thåström på Ole Bull Scene er virkelig noe som må regnes som et høydepunkt under en hvilken som helst festival. Mannen har gitt ut plater siden 70-tallet med både Ebba Grön og Imperiet før han startet sin solokarriere på slutten av 80-tallet. Det skulle bli en meget stemningsfylt konsert på Ole Bull Scene.

Thåström labber rundt på scenen med merkelig spasmelignende bevegelser og vrenger sjelen sin på scenen. Han leverer en stor porsjon låter fra fjorårets kanskje beste album Kärlek Är For Dom og lyden er rå og brutal med støyende gitar som legger seg vakkert rundt Thåströms stemme.

Høydepunktene kommer på rekke og rad men skal man nevne noe må det bli den harde introen til Främling Överalt som river og sliter i konsertpublikummet før Thåström bryter det hele med kun kassegitaren og stemmen. Det er nakent og vart.

picture


Fanfanfan bringer ut allsangen hos publikum og lightere blir tent før en neddempet versjon av Alla Vill Till Himlen med stemningsfullt lysshow sender publikum til himmels. Bedre kan det ikke gjøres og på en såpass intim scene som Ole Bull har Thåström virkelig stålkontroll på publikum. Han sier lite men han er et syn på scenen. Bandet blir naturligvis statister med en slik mann men de pakker inn Thåströms tekster i støyende arrangementer der det trengs.

Det ble virkelig en stor kveld og da Thåström kom ut og kjørte ekstranummer med Langbort fra fjorårets skive som høydepunkt var publikum i ekstase.

Få denne mannen tilbake til Bergen på fast basis!