De hadde mye å bevise da de entret scenen på John Dee i går kveld. Volume 2 er andrealbumet til produsent, soloartist og medlem i supergruppa Monsters of Folk, og skuespiller og låtskriver Zooey Deschanel. John Dee var utsolgt.

De åpner konserten sakte og sikkert med Made for You. Melodiene er tidløse og enkle, og skaper referanser til 60-tallet, folkrock, enkel sukkerpop og country. Bandet er stødig, og legger et godt og varmt lydbilde bak Zooeys enkle popvokal.

Zooey Deschanel synger for så vidt rent og pent, når hun ikke lar iveren overta. På låta This is not a test klarte hun bare så vidt å holde det behagelig å høre på. Med god hjelp fra vokalistene i the Chapin Sisters (som for øvrig gjorde en meget god oppvarming) klarte hun å komme seg greit gjennom settet. Ukulele, tangenter og en tamburin ga henne noe å holde hendene i, når hun ikke sang. Jeg lar nervøsiteten komme henne til gode, tidvis er hun jo faktisk ganske sjarmerende.

Ellers var det få høydepunkter. Over it over again og Sing er to låter som er fengende, og New Rhythm and Blues Quartets Ridin in my car funker også bra i settet. Men selv med en hoppende Zooey Deschanel på scenen blir settet alt for langt og for kjedelig. Låtene blir repetert i det uendelige, og en time og et kvarter ble rett og slett for lenge for She & Him.

Etter å ha blitt klappet inn igjen av publikum, tar hele bandet de to låtene Fools rush in og Chuck Berry-låta Roll over Beethoven. Høydepunktene kom dessverre ikke før ekstranumrene.


Foto: Einar Tryti

She & Him på Myspace