Det var spenning i luften før aftenens konsert på Magnet Club i Berlin. Lokalet hadde, sakte men sikkert, begynt å fylles opp av forventningsfulle fans og den skotske gruppen Sparrow and The Workshop hadde vært et sjarmerende bekjentskap. Med Anton Newcombe i front er Brian Jonestown Massacre et spennende liveband der man aldri helt vet hva man får. Med Matt Hollywood tilbake i gruppen han forlot for omtrent ti år siden var det den smått psykedeliske sekstitallsrocken som skulle bli hovedfokus på scenen for gruppen.

De åtte bandmedlemmene står tett i tett på den lille scenen med Anton helt til venstre. Fire gitarer, orgel, tromme og bass og en kar på diverse rytmeintstrumenter som ser ut til å kose ræven av seg fra første stund. Røyken ligger tett i lokalet og det lukter av øl og jazztobakk.

Det går ikke mange minuttene før første høydepunkt dukker opp. Vacuum Boots fra Take It From The Man Selv med så mange gitarer virker ikke lyden rotete og publikum tar helt av fremme foran scenen. Slik fortsetter det igjennom hele konserten som varer i nesten tre timer.

picture


Det låter kult og retro og godlåter som Not If You Were The Last Dandy On Earth og That Girl Suicide står igjen som høydepunkter etter en utrolig jevn konsert. Stemningen er helt upåklagelig i det tette lokalet. Bandet ser ut til å virkelig kose seg på scenen i Berlin.

På søndag spiller gruppen i Oslo. Det anbefales varmt å ta turen for disse gutta er virkelig i form nå. Eneste nedtur er vel mangelen på de mer eksperimentelle låtene fra siste skive Who Killed Sgt. Pepper? men konsertmessig tror jeg det hadde blitt litt for mye brudd i stemningen om disse hadde dukket opp.