North Mississippi Allstars består av brødrene Luther (vokalist og gitarist), Cody Dickinson (trommer) og Chris Crew (bassist). De kommer som noen kanskje allerede har forstått fra Mississippi. De har besøkt Bergen en gang tidligere, og om man så på oppmøte på Garage, var det mye av den eldre garde som hadde hørt dem før.

Guttene i NMA gikk på scenen litt over elleve, men måtte slite med dårlig lyd de to første sangene. Bassen var for høy og slukte vokalen til Luther. Men etter litt prøving og feiling på de første låtene, fant lydmannen de riktige knappene, og derfra gikk det bare en vei, oppover. Med klarere og bedre lyd, fikk man også et bedre inntrykk av musikken til NMA. De spiller bluesrock, med innslag av roots og americana. John Spencer Blues Explosion kan man sammenligne dem med, men det er allikevel en forskjell. NMA er ikke like ”rocket” som Blues Explosion.

Selv om de bare var tre personer på scenen, var fremføringen av musikken imponerende. Alle tre er meget dyktige på sine instrumenter, og det gikk ikke lang tid mellom forskjellige gitar, bass eller trommesoloer. Publikum så også ut til å like seg, det ble etter hvert mange som danset til rytmene foran scenen. Om det var alkoholen eller musikken som fikk i gang dansefoten er usikkert, men stemningen var i alle fall upåklagelig. NMA har et bra låtmateriale, men av og til ble det litt likt og ensformige. Men når de først dro i gang soloer på sine respektive instrumenter, og nærmest jammet seg igjennom sanger, da ble det også stemning. Det var under slike improvisasjonsnummer NMA viste seg fra sin beste side.

Litt ute i settet tar Cody turen fra trommesettet og fram på scenen. Der ikler han seg et vaskebrett. I løpet av fem minutter leverer han en fenomenal ”vaskebrettsolo” til stor begeistring fra publikum. At det er mulig å lage så mye lyd med et vaskebrett ante jeg ikke. Når Luther og Chris etter en stund støtter vaskebrettet med henholdsvis trommer og bass, så blir resultatet rett og slett nydelig. Både publikum og band ser ut som om de koser seg, og da kan man ikke si annet enn at North Mississippi Allstars leverte en flott konsert på Garage.

Så nå er det bare å finne et vaskebrett og begynn å spille. Det er kulere enn du tror.