Owen Pallett har så vidt rundet tredve men har allerede opparbeidet seg en solid CV i musikkverdenen. Han har arrangert strykere på Arcade Fires to album i tillegg til å jobbe med navn som Beirut, Grizzly Bear, The Last Shadow Puppets, Holy Fuck, Pet Shop Boys og Mika. Tidligere het prosjektet hans Final Fantasy men siste skiven Heartland er utgitt under eget navn.

På et trangt og intimt Landmark kommer han slentrende ut på scenen litt før klokken elleve og gjør seg klar foran et forventnigsfullt publikum. I det vi tror han skal starte kikker han rundt seg før han proklamerer at han trenger en tur på toalettet først og forsvinner ned fra scenen til stor latter fra publikum. En artig start på kvelden.

Owen holder seg mest til fiolin denne kvelden og bygger opp låtene lag på lag ved hjelp av et effektbrett som lar han loope melodilinjene sine. Han veksler innimellom til keyboard mens medmusikant Thomas Gill trakterer elektrisk gitar og trommer. Owen er en utrolig dyktig musiker og det er en fryd å se hvordan han blander inn nye elementer i låtene underveis.

picture

Owen er ute på en miniturne der han besøker Barcelona, Paris og Helsinki, i tillegg til Bergen. Men han innrømmer underveis i konserten at det har blitt mye reising i det siste og at de er rimelig slitne. I løpet av den drøye timen de står på scenen tar han i mot spørsmål fra publikum og ønskelåter. Et lite forsøk på Jennifer Lopez sin godlåt Waiting For Tonight ender i latter.

Det blir mye låter fra årets utgivelse Heartland der Lewis Takes Off His Shirt blir et fint høydepunkt avslutningsvis før enda en coverlåt. Denne gang Mariah Careys Obsessed som virkelig får i gang småjentene foran scenen. Owen selv virker som en sær karakter men han har god kontakt med publikum. Vi får også høre et par Final Fantasy-låter der det nok er The CN Tower Belongs To The Dead nok er den låten som fenger meg mest.

Det låter bra på Landmark men noen av låtene blir litt for like og repeterende, det er ikke alltid det sitter like godt. Men alt i alt en god konsertaften med en artist som har mye å by på.
Owen Pallett på Myspace