En av årets største blogghyper tok i går kveld turen innom Kristiansand. Den australske instrumentalduoen Civil Civic havnet nemlig nylig på førsteplass på Hypemachines liste over de mest blogga bandene for øyeblikket.

Konseptet Civil Civic er følgende: en fyr spiller gitar og en fyr spiller bass. Hver av dem har hver sin bittelille synth, og mellom dem står en massiv trommemaskin med masse lyseffekter. Akkurat det skulle bringe de fleste i tankene av noe ikke ulikt Ratatat, og det stemmer for så vidt, men Civil Civic tyr til en unormal høy bruk av forvrengning på både bass og gitar som gjør dem til noe ganske så mye mer støyete en en Ratatat-kopi.

Tross i et par helt nydelig høydepunkter fra deres korte karriere, så viser det seg duoen likevel har litt å hige etter med låtmaterialet deres. Når de åpner med låter som Fuck Youth, som tidvis blir litt for repeterende og kjedelig, så faller førsteinntrykket noe. Selv om konserten får en noe sped start, så har de gjennom hele konserten limt en rekke spor sammen på helt nydelig vis, der en låt helt umerkelig glir inn i neste.

picture

Duoen har til nå bare fått gitt ut to utgivelser, en EP ved navn 1 og en singel ved navn Run Overdrive/Fuck Youth som offisielt skal slippes i begynnelsen av juli, men som du allerede kan få tak i ved å trykke på en lenke under artikkelen. Disse to bitte små utgivelsene gir et ganske stort inntrykk av at bandet er rett på sak og byr på kroppslig bevegelse blant publikum, men de kunne også vise at de har langt mer rolige og dronete saker på lager.

I all hovedsak er også dette materialet også fortreffelig, selv om de gjerne kunne begrenset seg en smule, for droningen ble dessverre litt for langdradd etter hvert. Dermed gjorde det fryktelig godt at de hadde spart sitt aller beste materiale til andre halvdel av konserten, der Less Unless, Run Overdrive og C27 virkelig gjorde denne konserten til noe fantastisk.

Fordi dette er instrumentalmusikk lurte jeg litt på hva de skulle med to mikrofoner på scenen. Når ekstranummeret ved navn Stacks ON skulle i gang, viste det seg nemlig at de to medlemmene hadde hver sin kazoo – et av tidenes mest slitsomme instrumenter, men med denne låten funker det helt ypperlig. Hvis ikke lydbildet til Civil Civic forteller at dette er et prosjekt basert på å ha det gøy, så beviser både kazooene og bassistens gjøning mellom låtene dette.

Civil Civic har med andre ord fortsatt litt å jobbe med hva låtmateriale angår, men pokker heller – deres levetid er rimelig kort, og allerede har de fått velfortjent oppmerksomhet for to veldig små utgivelser – og med gårsdagens konsert beviste disse to karene at de har noe virkelig svært, særegent og fantastisk på gang.Foto: Celina Nomeland

Last ned singel
Civil Civic på Myspace