Nydalen har fått seg et strålende nytt kulturtilbud. Sult restauranter og Tornado booking har overtatt driften av Studentenes hus i Nydalen, og har forandret og omdøpt den tidligere konsertscenen til BI til Spikerboks. Et kult konsept, og en fet scene. Det er bare å krysse fingrene for lignende konsertopplevelser fremover. Apropos opplevelse; gårdagens hiphop-fest var mildt sagt velykket. To store navn innen sjangeren, som kom og leverte en fin gavepakke til de fremmøte fans.

Først ut av den omtrent latterlige laidback-rapperen Devin the Dude. Han rapper på sleipe og seige beats, og tematikken omhandler omtrent alltid weed, bitches og en eller annen form sexual content. Det tok litt tid før han fikk med seg publikumet, men etter et par eldre slagere tok stemningen seg opp betraktelig. Lyden på Spikerboks var for øvrig suveren hele kvelden, og folk nikket bestemt med til bassen. Lokalet var også genial, og tok en 600-800 personer. Det er definitivt bedre stemning med et stappa lokalet på den størrelsen, enn en glissen hiphop-konsert på Rockefeller.

På Dr. Dre klassikeren ”Fuck You” fra skiva 2001 leverte han sitt legendariske og skittne vers til stor jubel. Et kult høydepunkt som fikk salen enda mer gira. Spikerboks stinka også jazztobakk hele kvelden, noe som sikkert Devin satte pris på, han er jo tross alt en notorisk røykefanatiker.

Likevel var det ikke noe tvil om hva folk hadde kommet dit for. I det oppvarmingen takket for seg, bruste det under taket av spenning og forventning. Det hadde også gått en god tid, og programmet var omtrent en time på overtid, så utålmodigheten begynte også å sitte løst hos noen. Med et brak entret plutselig Clipse scenekanten til lyden av ”Freedom”, og da eksploderte det.


Clipse med overlegent publikumsfrieri:
Photobucket

Den øldrikkende laidback stemingen som Devin the Dude skapte, ble omgjort til pur energi og gale nordmenn. Sånn sett var oppvarmingen taktisk, fordi alle hadde maks å gi da Clipse tok kommando. Introen ble etterfulgt av norgesvennenen ”Momma I’m Sorry”, og ”What Happened To That Boy”. Gutter i ekstase, og jenter ristet hva mamma hadde gitt dem, mens et unisont brøl ytret ordrene ” (Brrrrrrrrrrr) What happened to that boy”.

Brødeparet Malice og Pusha-T tok kontroll over stedet, og fyrte av sine velskrevne rim og vers med prisløs teknikk og selvsikkerhet. Godlåtene kom på løpende bånd, og folk stampet i tomme plastglass og skrek seg såre i takt. ”Cot Damn”, ”Chinese New Year”, ”Grindin”, og ”Mr. Mee Too” sendte de fremmøtte i ekstase.

Avslutningen var også sterk, selv om gutta valgte å promoterer den ferskeste av albumene, nemlig Till The Casket Drops. ”I’m Good”, og ”Kinda Like A Big Deal” ble godt tatt i mot, men det var litt trist at de ikke spilte ”Wamp Wamp”. De fleste trodde vel at det kom et ekstranummer, men brødeparet gjorde aldri noen encore denne fredagskvelden. For så vidt en litt kort konsert, men herregud, de skapte kaos den tiden de holdt på. Omtrent hver låt dreper totalt live, og man ble omtrent utmattet mot slutten. Kort oppsummert var hele kvelden både hyggelig, og vellykket. Det ble litt ventetid, men når det først smalt, så smalt det skikkelig. Man kan aldri gå lei av å se Clipse live, de er rett og slett uslåelige i sitt rette element.