Det meste lå egentlig til rette i går for den amerikanske drømmepopduoen; perfekt plassert på Amfiscenen stod de for oppgaven å varme alle de oppmøtte som frøys under festivalens første regnfall. En oppgave de klarte med skikkelig bravur.

Det som vanligvis er en duo var for anledningen skrudd opp til tre i form av en trommeslager, der hovedmedlemmene Victoria Legrand med sin fantastiske og unike stemme på orgel og en sittende Alex Scally med gitar og laptop.
Dessverre har Amfiscenen gått fra å være et nydelig amfi med gressplen til å hovedsakelig være et amfi fylt der bakkene består av sand og steiner. Megasmekk på fingrene til arrangørene for å sette en liten stopper i all kosen.

picture

Låtmaterialet deres er upåklagelig, der flere av mange store høydepunkter på årsferske Teen Dream heldigvis spilles av som Norway, Walk In The Park og 10 Mile Stereo – og med dette får de til å gjøre akkurat det de skulle – skape varme og hygge.

Dessverre er Beach House leit plassert foran festivalens kanskje største navn, Muse, der virkelig store deler av publikum reiser seg og drar alt for tidlig for å ordne seg en god plass. Dette kan nok også skyldes at Beach House fremsto over middels introverte – god stemning skapes ikke like lett når fin musikk og fremførelse er alt man kan by på.


Foto: Stian Kaspersen