Da rogalendingene i Kvelertak slapp sin debut forrige uke ble saker nok en gang småabsurde; der John Olav Nilsen & Gjengen fikk tilnærmet samtlige norske anmeldere til å legge seg på knærne i skitten grus for å hylle dem i fjor, så har Kvelertak skapt det samme monsteret, og flere har kastet rundt med lovord som ”tidenes norske debut”.

Sammen med den massive hyllesten fra musikkpressen har også massene lagt sin elsk på dette bandet – hovedsakelig fordi deres skamløse miks av klassisk hardrock, metal og punk er catchy og helstøpt som bare pokker, i tillegg til en viss særegenhet.

picture

Nok et bevis på massenes elsk for dette bandet kom frem i går, da Kvelertak leverte til de grader på Hovescenen foran massive mengder oppmøtte – flerfoldige ganger flere enn hva man skulle forvente av band nummer to ut for kvelden.
Det er godt mulig at det faktum at dette var deres kanskje største konsert i karrieren gav dem det som skulle til for å levere mer enn forventet. En ting er i hvert fall sikkert – både publikum og band hadde det råfett.

Ekstremt fengende og allsangvennlige "Mjød" og den massive plateavslutningen "Utrydd Dei Svake" stod for de store høydepunktene i en jevnt over knallsterk konsert.

Er det noe det i det hele tatt skulle gå an å pirke på, så er det minimalt småpirk med lyden, der de tre gitarene bleknet noe i forhold til trommene, samt at låten vokalist Erlend refererte til som ”den første låta vi skrev” godt kunne vært byttet ut med materiale fra plata – det var nemlig noe tydelig hvorfor den ikke hadde fulgt med til trykkeriet. I tillegg skulle de tatoveringsbefengte rogalendingene fått langt mer tid til rådighet – tross alt, de stod for kveldens kanskje beste konsert.


Foto: Stian Kaspersen