Two Door Cinema Club kan med enkelhet klassifiseres som ferskinger. Deres over middels gode debut Tourist History har bare rukket å bli noen få måneder gammel – en plate fylt til randen av sterke poplåter, tross i at de er kokt opp på det som på det som de siste årene har blitt døv, generisk og sjelløs britisk indierock. Med andre ord ingen mesterverk hva låtmateriale angår, men gitarpop som dette er perfekt for halvslitne festivalgjengere som vil slippe å tenke noe særlig på ettermiddagen.

De åpner med ypperlige Cigarettes In The Theatre, og spiller også en del andre høydepunkter fra debuten som Undercover Martyn og What You Know, i tillegg til et par nye spor.

picture

Av en eller annen grunn har den irske trioen ingen fast trommeslager i bandet. Tross i dette så gjør karen som stepper inn bak trommene på konsert en over middels god innsats, dog uten å gjøre et særlig nevneverdig inntrykk.

Og det er i all hovedsak det som ble baksiden ved denne konserten. Tross i at de lystige og simple indierocklåtene med hint av elektronikk satt som smurt i ettermiddagssolsteiken, i tillegg til at bandet var velspilt som bare det, så føler jeg det er lov å ønske at de kunne gitt mer av seg selv - konserten hadde hatt godt av om bandet kunne senket skuldrene en smule.

Foto: Stian Kaspersen