Alabama-innfødt og halvt indianer Yelawolf har med første øyekast slående likhet med de aller fleste poppunkere fra USAs solkyst – men den gang ei.

Lovord har blitt delt ut i hopetall til rapperen både grunnet ypperlige konserter og ikke minst den fantastiske mixtapen Trunk Muzik fra året. Det er i sin selvfølgelighet at det er omtrent kun materiale herfra man ble servert på Amfiscenen i går.

Sammenligningene med Eminem har blitt brukt i kanskje litt for hyppig grad, men det er rimelig forståelig – de er begge hvite, har et imponerende tempo og flow og fremstår begge som litt småsøplete fyrer – men der Eminem nå har blitt en platt sak både hva tekster og fremtoning angår oser Yelawolf av uhorvelige mengder karisma og usedvanlig smarte tekster – tross i tematikk som dop, hans fetisjisme for firkanta Chevroleter og kjødets lyster.

Det hele åpner ikke bare ti minutter etter planen, men DJ-en hans klarer også å rote det til helt i begynnelsen av første låt. En sped start på det som skulle bli en fantastisk oppvisning av en teknisk, karismatisk og smart rapper med sørstatshiphopbeats av uante kvaliteter. Selvsagte høydepunkter er F.U., Box Chevy Pt. 3 og fantastiske Pop The Trunk.

picture

Er det noe Yelawolf kunne tatt med seg på hans første (i følge ham selv) tur over dammen, så er det bedre venner. Som nevnt rotet DJ-en det litt til, men også han entourage skadet også helheten for konserten. De surrer rundt på scenen mens han holder og på og er i overkant usubtile. Jeg skulle også satt pris på om Yelawolf hadde hatt med seg en eller to kompiser med evne til å rappe – for selv om han eier amfiet på egenhånd, der han blant annet ber samtlige rette langefingeren sin mot et par personer som forlater konserten hans, samt hopper ned i den stadig voksende ansamlingen (ny-)frelste fans foran scenen, så hadde det trukket kraftig opp om noen kunne ha gjestet på låtene hans slik både Dizzee Rascal og Lars Vaular demonstrerte på samme scene.

Likevel er dette småpirk – Yelawolf er forbannet dyktig og fortjener mer oppmerksomhet øyeblikkelig. Begynn med å laste ned Trunk Muzik gratis nedenfor.

Foto: Stian Kaspersen

Last ned Trunk Muzik