Punkpappa Iggy Pop har fått med seg sitt gode gamle Stooges ut på veien igjen. Onsdag kveld var det duket for et nostalgisk møte på Enga-scenen og det var flust av nye punkere og eldre sedate familiepunkere som hadde blikket limt mot scenen idet bandet kommer på. En smule ironisk at bassist Mike Watt måtte støttes ut på scenen med skinne på beinet. Sånn er det når de gamle skal ut å rocke.

Etter at forrige konsert i Norge hovedsaklig dreide seg om låter fra de to første Stooges-skivene var det nok flere enn meg som håpet å få høre noe Raw Power-opplegg. Og det skal jeg hilse å si at vi fikk. De tre første låtene var henholdsvis "Raw Power", "Search And Destroy" og Gimme Danger". For en fantastisk åpning! Bandet står bak og gynger mens Iggy sjøl danser og spretter rundt som om han fremdeles var 25. Tatt alder og livet hans generelt i betraktning var stemmen også relativt intakt. Det sprekker litt her og der, men faen heller, vi snakker jo punk! Litt ut i settet drar han opp en gjeng fans på scenen som får være med på en låt. Han vakta som skal passe på Iggy blir et naturlig komisk blikkfang og det råder kjempestemning på Enga.

picture

Midtveis i showet detter det litt sammen og far sjøl må ta seg et par minutter bak scenen mens bandet prøver seg på en mindre heldig punkejam. Dette er heldigvis bare en liten del av konserten for det tar seg snart opp igjen med "I Wanna Be Your Dog". Heftig! Som ekstranummer drar de på med "Deathtrip" og "No Fun" og selv om publikum blir værende og rope på mer må festivalen gå videre. Bra lyd, bra stemning, bra iggy!

Foto:
Amund Østbye
Jan Erik Svendsen