Sleigh Bells er en av de store snakkisene på nettet om dagen innen musikk, og de er også signert av selveste M.I.A. på hennes eget labell. De spiller småmasete pop, eller alternativ hiphop. Derek Miller produserer musikken, og spiller gitar live over sin egen musikk i beste Ratatat-stil, mens vokalist Alexis spretter rundt, stønner, rapper, og skriker.

Photobucket

Den nye scenen klubben var mildt sagt stappfull, noe som garanter var grunnet regnet som høljet ned. Klubben har nemlig tak over hodet, så konserten fikk nok et par ekstra publikummere på grunn av det. Stemingen ble satt da av alle ting Slayer med ”Raining Blood” pumpet ut av høytalerne, duoen åpnet med den energiske ”Tell Em" fra debutplata Treats.

Lyden var høy, og tunge tromme og basslyder sendte publikum i tilbakelent dansemodus. Masse trøkk og energi. Vokalist Alexis gjorde en iherdig innsats når det gjaldt å dra med seg publikum, og fridde konstant med skrik, stønn og dans. Derek Miller vridde alle slags lyder ut av gitaren, og styrte showet rent musikalsk.

Mens regnet flommet ned utenfor var det godt liv inne på klubben, og Sleigh Bells serverte god underholdning. Det var litt vanskelig å få ordentlig tak på musikken for den var mildt sagt litt stakkato. Høydepunktene var fortsatt der, og de disket opp alt fra flørtende pop til tung dansemusikk. Avlsutningen ”Crowd On The Ground” satt som et skudd. En låt som for øvrig er vanvittig fet. Duoen varmet i regnværet, og skapte god underholdning, men verdens beste musikalske opplevelse var det ikke.


Foto: Jan Erik Svendsen og Bjørnar Håland