- We’re Pavement. We’re from the nineties. 90-tallets indierock brakte mye rart med seg, men ut av det kom også Pavement. Det amerikanske bandet ga seg i 1999, men i går sto de igjen sammen på Enga på Øyafestivalen.

Det ladet opp til å bli en ordentlig bra avslutningskonsert på Øya i går. Været var fantastisk, det var fullt foran Enga og publikum var i storform. Spenningsmomentet var om de gamle rockerne skulle klare å levere konserten vi alle håpet på. Stephen Malkmus og Scott Kannberg uttrykte selv at de skulle ta oss med på ”tripper og turer”, og det klarte de også. De åpnet med låta Silence kit, og derfra kom hittene på rekke og rad. Gold Sounz, Summerbabe og Stereo er låter vi beviste i går at vi ikke har glemt. For ikke å nevne Spit on a stranger. picture

Guttene i Pavement var i toppform på konserten i går. Den drøye timen gikk fort, og de 17 låtene gikk unna på null komma niks. Kanskje var det den gode stemningen, det gode været eller bandet som med sitt 20-årsjubileum beviste at de fortsatt er et aktuelt indieband. Det er deilig å se at Pavement spiller låtene rett frem, uten jåleri. Låtene var stødige, og de fem medlemmene var samkjørte og dyktige på scenen. Pavements samleplate ble nettopp sluppet i Norge, og det er ingen tvil om at bandet fortsatt har låter som regjerer i toppen av indiesjiktet. Dessverre slet Pavement noe med lyden på Enga i går, men det ordnet seg uten nevneverdige ulemper.

Pavement er et kultband, og et av de bandene med mest trofast fanskare. Det var lett å kjenne på publikum den takknemligheten de viste for Pavement. Og deres måte å vise det på, var å lage allsangstemning på Enga. Mot slutten kom låtene Shady Lane, Unfair Avslutningslåta ble Cut your hair. En fantastisk avslutningskonsert på Enga i går.

Foto: Amund Ostbye