Lars Vaular var ikke snau på det; han mente det var jævlig god bass i Bergen for tiden. Og ja, det kan stemme det. Lars Vaular og gutta leverte en konsert med bra bass i strålende solskinn på Sjøsiden i dag. Med seg hadde han blant annet Verk og Store P. picture

Det var ikke vanskelig å forstå Lars Vaulars mål for dagen: han ville lage en dansefest uten like. Og det burde ikke være vanskelig, med det låtmaterialet Lars Vaular siter inne med. Tittellåta Helt om natten helt om dagen på hans siste album, var en av de første låtene han spilte, og deretter begynte tempoet å ta seg opp.

Den neste låta er kanskje litt kontroversiell! Ropte Lars Vaular rett før bassen til Kem skjøt Siv Jensen pumpet ut av høytalerne. Det er en omdiskutert tekst, men det er allikevel godt å se at norsk hiphop fortsatt kan være en politisk arena.

Konserten som varte i alt tre kvarter, fortsatte uten store overraskelser, også Solbriller på, en av fjorårets store sommerhitter slo godt an i finværet.

Dessverre var ikke den lovede bassen alltid like lovende i dag. Konserten ble av og til hakkete, noe på grunn av at Lars Vaular har en tendens til å presentere alle låtene svært omstendelig. Dessuten slet de noe med beaten som ikke helt var på plass i systemet, blant annet på en av de store hittene Rett opp og ned. Det så ut som det var usikkerhet rundt setliste og låtene, noe som gjorde at konserten mistet driv. Synd, for Lars Vaular og gjengen kunne klart å nå målet om å lage en ordentlig fest.Foto: Espen Stranger Seland