Det er fredag, det er tidlig ettermiddag og det er sol. Endelig! Så hva passer vel bedre enn å starte dagen med litt norsk rock, på norsk? Oslo Ess har ikke holdt på så lenge, men de leverer varene på en fortreffelig måte. En positiv atmosfære bredte seg utover vika scenen og folkemengden som godt kunne vært større. Vi snakker tradisjonell rock med elementer av punk og pop. (Og faktisk en ska-låt.)

Det å skrive tekster på norsk krever noe eget og når det ikke funker blir det fort ganske svett å høre på. Dette er heldigvis ikke tilfelle for Oslo Ess. Både tekster og melodiene sitter som et skudd. Frontet av en energisk Åsmund Lande tok bandet godt vare på denne muligheten til å vise seg fram for et større publikum. Med pils i hånda og sola i ryggen koser jeg meg faktisk halvt i hjel denne drøye halvtimen. Litt lav vokal var det desverre, ellers spilte bandet både tøft og bra. Det skrangler litt her og der, men det er sikkert bare for å sjarmere.

picture

Jeg er sikker på at mange vil ta turen tilbake til en Oslo Ess-gig når muligheten byr seg. En overbevisende og ærlig framførelse av livets opp og ned-turer med både sjarm og humor. Og råskap. For selv om gutta smiler og ler er det tøft også. Se for deg Jokke og Mike Ness i ett. Det må jo nesten bli bra.

Foto: Steffen Rikenberg