Yeasayer spilte sist på Øya i 2008, etter å ha gitt ut alles favorittalbum All hour cymbals. Igår sto de igjen på Sjøsiden, og skal vi tro deres uttalelser, elsker de å være i Norge. Og særlig elsker de Arendal.

Dessverre fikk Yeasayer et strømbrudd under gårdsdagens konsert, som førte til at de faktisk måtte gå av scenen under den tredje låten. Heldigvis kom de på igjen, og det virket ikke som om de ble nevneverdig rammet av problemene. Chris Keating smiler, og publikum ser ikke ut til å bry seg særlig om de tekniske uhellene. Etter noen få strakser er de i gang igjen, og klarer fort å fange publikums interesse ved å ligge å flyte i en gråsone mellom eksperimentelle utskeielser og pur pop. Det låter vakkert, fengende og morsomt. picture

Etter det lille strømbruddet, spilte Yeasayer to av hittene fra deres første album, 2080 og Sunrise. Begge to er gode sommerhitter. Yeasayer har et unikt sound, og dette klarte de også å vise på konserten i går. Selv med tekniske problemer klarte Brooklyn-bandet å sjarmere publikum, holde oppe en god intensitet og skape perfekt sommerstemning.

Fra deres andreplate spilte de blant annet O.N.E, Madder Red og avslutta med låta Ambling Alp, som er den perfekte hitten. Etter all snakkkisen om hvor fantastisk bra Yeasayer er, er det godt å vite at de kan bevise det også. Og nå er det også offisielt at de elsker Norge og Arendal, så da får vi håpe at de snart kommer tilbake igjen.

 

Foto: Steffen Rikenberg