Robyn gjør alt riktig – først kommer en lang intro som får publikum til å bygge opp enorme forventninger, så setter bassen inn og dronningen entrer scenen, ti minutter etter programfestet konsertstart. Iført høye hæler, lilla fløyelshorts og belter rundt hele den tynne midjen. Hun åpner med låta Fembot fra hennes siste album Body Talk pt. 1.

Og Robyn trenger ingen videre intro. Alle vet hvem hun er, alle har dansa til Robyn på vorspiel og alle kan hver eneste strofe av hennes låter. Og med et slikt utgangspunkt, følger enorme forventninger. Enga var stappfull under gårdsdagens konsert, og med hennes attitude klarer hun å nå ut til hele publikum.

Videre fortsatte hun med Cry when you get older, Cobrastyle og selvfølgelig denne tidens store radiohit Dancing on my own. Og det var ingen som ikke sang med på sistnevnte. I starten av konserten var det noen små problemer med ujevn lyd, men det fikset seg raskt, og det så heller ikke ut til at publikum brydde seg. Mellom låtene gikk bassen og trommene alene, bare så Robyn kunne bevise at hun kan danse. Albumtittelen Body talk pt. 1 er ikke uten grunn tillagt denne dama.

Og ikke bare danser hun bra, hun kan faktisk synge også. Både på The Girl and the Robot og Be Mine synger hun så sårt at det høres ut som hvert eneste ord er valgt med omhu for å beskrive hennes kjærlighetssorger. picture

Bare for å poengtere sin posisjon, velger hun å la playbacken synge for henne på låta Don't fucking tell me what to do. Istedenfor velger Robyn å stå helt foran på scenen, se utover publikum og spise banan. Og gjøre tøyeøvelser. Hun er ikke redd for å spille på sex, og heller ikke flørte med publikum. Hun utnytter hele scenen, og har et godt samspill med bandet. Av og til kunne kanskje de instrumentale mellomspillene bli lange, men allikevel var Robyn dyktig til å ikke miste energi, og publikum begynte aldri å kjede seg.

Enga var i ekstase på gårdsdagens konsert. Robyn uttrykte selv at hun var veldig glad for å være i Oslo, og sang en av hennes eldre låter Show me love som var en hit på 90-tallet. Mot slutten spilte hun Dream on og avslutningslåta ble hitten With every heartbeat.

Robyn kan synge, danse og underholde publikum, og det med en sjel, en utstråling og en nerve som er unik. Nå er det bare å begynne å glede seg til Body talk pt. 2 slippes i september. Til og med værgudene var gode mot oss i går, tross alle odds. En flott avslutningskonsert på Øya i går kveld.

 Foto: Erik Moholdt