Heftige mengder regn gjorde sitt til at Øya-publikummet drøyet det lengst mulig med å komme seg på festival på fredag. Dette fikk death metalerne i Obliteration kjenne på kroppen. En slunken gruppe folk hadde trosset vær og vind og kommet seg til Vika scenen litt før kl 15 for å høre et av Norges beste old school death metal band. Hadde du ikke sett dem ville du trolig satt penga dine på at dette måtte være noen gamle ringrever med lang fartstid i death metal gamet. Men der hadde du blakka deg gitt, for Obliteration er fire unge fyrer som rett og slett bare låter eldgammalt.

I fjor ga de ut knallskiva Nekropsalms til strålende kritikker. Herfra dro de flere feite låter som "Catacombs Of Horror" og "Nekropsalms Evoke The Frozen Age". Litt lav vokal, men det andre veide opp for dette ved å være jævlig høyt. He he. Lyden blir også en smule grøtete på de mest harvende partiene. Obliteration har laaange låter med både dynamikk og fete taktskifter. Tempoet varierer fra tradisjonell kjapp death til et nærmest stillestående lokomotiv. Seigt, tungt og beintøft.

Synd at været ødela oppmøte, men de få som var der fikk servert en oppvisning i hvordan man spiller ordentlig detah metal. Langt hår, obskure t-skjorter, tighte bukser og store sneakers. Dritfett! Her er det bare å følge med for denne dødsmaskinen later ikke til å stoppe med det første. Total fucking Obliteration!