Fem på ni er egentlig ikke seint nok, men heldigvis var det inne i teltet at 1349 skulle forpeste et forventningsfullt Øyapublikum. For maks utbytte av en slik konsert er det jo greit at det er mørkt, så lyssettinga og stemninga kan overta. Sammen med 1349's supersoniske black metal funka dette riktig så bra. Jeg tror det var en del folk som hadde lest om dette på forhånd og var nysgjerrige på hva det var. Det virket ihvertfall sånn da konserten begynte og folkemengden var stor.

Både stemningen og tempoet på en 1349-konsert kan ikke beskrives på annen måte enn infernalsk. Musikken går faktisk så fort at du ikke trodde det var mulig å gjøre dette manuelt. Trommene får liksom Immortal til å virke som Sunn0)). Når lyssettinga i tillegg er på mørk rød og røymaskinen jobber det den kan, da blir uttrykket ganske ekstremt. Selvfølgelig null konversasjon med publikum. Strengt og godt.

picture

Til tider blir det litt vel mye trommer, selv for en trommeentusiast. Lyden må være perfekt for at nyansene i låtene og riffa skal komme fram. Det var den ikke her. Det var grei lyd, men grei holder ikke helt i denne settingen. Allikevel greide de å mane frem et særdeles stemningsfullt show. Ikke alle orket å bli hele konserten ut, og det er jo i og for seg greit. For dette her er faen meg ekstrem metal!

Foto: Steffen Rikenberg