Paul Wellers første norgesbesøk kom kanskje tredve år for sent men mannen er jo en levende legende, kjent fra The Jam og Style Council i tillegg til en lang solokarriere. Foran scenen er det dog for det meste den eldre garde som har funnet seg plass helt fremme ved gjerdet.

Paul Weller entrer scenen og med et kompetent band bak seg hiver han seg i gang med Moonshine fra årets utgivelse Wake Up The Nation. Hovedpersonen selv virker opplagt og er umiskjennelig kul på scenen til tross for at håret er blitt grått.

Ganske tidlig i settet drar han frem den gode gamle Town Called Malice fra tiden med The Jam og dette får virkelig i gang publikum foran scenen og det ser ut til å bli en koselig seanse i solskinnet foran Enga-scenen.

picture

Paul Weller veksler mellom gitar, tamburin og diverse pianoer men dessverre mister konserten litt flyten for min del da han setter seg ned langt bak på scenen gjemt bak et piano og spiller rolige låter. Det blir rett og slett litt for gubbete.

Heldigvis reiser han seg opp igjen og finner frem gitaren og kjører ut de herlige The Jam-låtene Start og Art School. Da tok stemningen seg opp igjen og Paul virker giret og tent da han setter i gang aftenens siste låt Come On.

Alt i alt er The Modfathers første norgesbesøk en helt grei opptreden men det litt slappe midtpartiet ødela en del for denne anmelder. Det er stort sett The Jam-låtene som utmerker seg selv om låtene fra Wake Up The Nation også biter greit i fra seg.Paul Weller på MySpace